Loopt je werf vertraging op door corona?

Ben je bezig met de bouw van je droomhuis? Of ben je als aannemer aan de slag op een of meer werven?

Om een vlot verloop van de werken te garanderen heb je misschien een ABR-verzekering afgesloten (Alle Bouwplaatsrisico’s). Want dat is de beste manier om je als bouwheer, eigenaar of aannemer te beschermen tegen:

  • materiële schade en diefstal op de werf
  • schade veroorzaakt aan anderen

Maar hoogstwaarschijnlijk gooien de lockdownmaatregelen om de coronapandemie in te dijken je planning overhoop … Ligt je werf stil? Of gaat het maar heel traag vooruit de laatste weken?

Kan je rekenen op een verlenging van je ABR-verzekering als de vertraging oploopt?

Eigenaar-particulier: goed nieuws

Als je werf vertraging oploopt als gevolg van de lockdown, zie je het waarschijnlijk niet zitten om extra te betalen om je polis te verlengen.

Afhankelijk van je verzekeraar kan je dan een verlenging van je polis bekomen zonder bijpremie.

Bijvoorbeeld: je werf had moeten klaar zijn op 1 april maar door de lockdown is je aannemer daar niet in gelukt. Dan kan je de ABR-polis verlengen zonder extra premie als je verzekeraar daarin voorziet.

Aannemer: ben je gedekt in geval van vertraging?

Je bent een professionele aannemer en je hebt een ABR-verzekering afgesloten. Maar wat als je werf veel achterstand oploopt door de coronacrisis?
Afhankelijk van je verzekeraar kan je eventueel ook profiteren van een verlenging van je werfverzekering (ABR), zonder bijkomende premie.

Bent je een aannemer voor federale overheidsopdrachten? Dan krijgt je geen boete of sanctie als de vertraging van de werken te wijten is aan de impact van het coronavirus. Deze overheidsmaatregel is bedoeld om bedrijven te beschermen tegen de economische gevolgen van covid-19.

Wat zijn de voorwaarden? Contacteer mij!

Voorziet je verzekeringsmaatschappij in een dergelijke uitbreiding van je polis? Zo ja, wat is de verwachte duur van de verlenging?
Wil je meer informatie over de verzekering Alle Bouwplaatsrisico’s? Dan kunnen we samen jouw specifieke situatie bespreken. Neem dus gerust contact met mij op.