Apps die u moét hebben

Goed georganiseerd zijn: misschien is het niet dé sleutel tot succes, maar het kan wel flink helpen. Laat ons even stilstaan bij enkele praktische, meestal gratis te downloaden apps die het u gemakkelijk maken!

Uw projecten, taken of agenda beheren: samen of alleen

Voorbeelden van apps: Slack, Trello

  • Slack : Met deze gebruiksvriendelijke app kunt u info en taken met medewerkers delen, ze organiseren, archiveren en terugvinden via een efficiënte zoekmachine. U kunt ook gemakkelijk documenten wijzigen en rechtstreeks feedback krijgen in de app. Bovendien bevat ze nog andere tools die u misschien al gebruikt.
  • Trello : Wat Trello zo bijzonder maakt? Dat het werkt met borden. Elk bord stemt overeen met een project en bevat lijsten van verschillende taken. Deze tool is aangepast aan elk project, van uw belangrijkste professionele doelstellingen tot boodschappenlijstjes. Elke stap in de realisatie van het project kunt u goed zichtbaar maken, om zeker te zijn dat die wordt uitgevoerd. Ook hier ligt de nadruk op delen: u kunt taken meedelen en delegeren aan uw medewerkers/familie/vrienden of aan uzelf. Via de labels ‘to do’, ‘mee bezig’, ‘klaar’ enz. ziet u hoe de verschillende projecten vorderen.

Deze tools hebben het voordeel dat u ze eender waar kunt raadplegen en dat ze automatisch gesynchroniseerd worden op uw verschillende toestellen (smartphones, pc’s enz.).

Uw aantekeningen en ‘to do’s’

Voorbeelden van apps: Wunderlist, Evernote

Als u liever minder functies hebt, kunt u kiezen voor een van deze tools:

  • Wunderlist : Hiermee kunt u to-dolijstjes aanmaken en delen, zodat anderen eraan kunnen meewerken of overleggen. Ook deze app bevat een efficiënte zoekmachine en synchronisatie op uw verschillende toestellen.
  • Evernote : Naast takenlijstjes kunt u hier uw ideeën bewaren in alle mogelijke vormen: tekst, foto’s, audio-opnames, video’s enz. Deze app is ook handig om documenten van aantekeningen te voorzien en te delen.

Uw aanwezigheid op sociale media

Voorbeeld van app: Hootsuite

Deze app helpt u enorm bij het beheer van sociale media als Facebook, Twitter, LinkedIn, Viadeo, Google +, Instagram enz. Vanop één centrale plek kunt u alles organiseren, om bijvoorbeeld een marketingcampagne te lanceren of de relatie met uw klanten te versterken. Bovendien heeft Hootsuite een aantal analysetools die u tonen welke resultaten uw acties opleveren!

Uw reputatie op het net

Voorbeeld van app: Mention

Dit is een strategische monitoringtool, waardoor u weet wat er wordt gezegd over uw producten, merken, campagnes, concurrenten enz. Wanneer een van de door u gekozen trefwoorden vermeld wordt op het web en/of sociale media, ontvangt u in realtime een melding of e-mail, zodat u kunt reageren. Het enige minpunt: deze app is betalend.

Uw digitale adresboek

Voorbeelden van apps: Business card reader, CamCard

Dankzij deze apps raakt u geen visitekaartjes meer kwijt. U neemt met de app gewoon een foto van het kaartje en de gegevens worden automatisch opgeslagen in uw contacten of op een andere door u gekozen plaats.