Extralegale voordelen: zo maakt u de juiste keuze

In België blijven de extralegale voordelen in de lift zitten. Zowel voor werkgevers als voor werknemers blijft de hospitalisatieverzekering heel populair. Deze verzekering biedt voor beide partijen immers enkele onmiskenbare voordelen. En het is een mooie opportuniteit, vooral voor de kleinste ondernemingen. Dat blijkt uit de jaarlijkse editie van de Jobat Loonwijzer.

Enkele cijfers
In België geniet 57 % van de werknemers via hun werkgever een hospitalisatieverzekering. Dat cijfer bedraagt ruim 70 % in grote bedrijven met meer dan 200 werknemers. Hoe groter de onderneming of organisatie, hoe vaker de hospitalisatieverzekering tot de extralegale voordelen lijkt te horen. Bij kleine bedrijven (met minder dan 10 werknemers) kan amper 20 % rekenen op een dergelijke verzekering via hun werkgever. Die cijfers komen overeen met een vorige studie, waaruit bleek dat in bedrijven met 10 tot 50 werknemers slechts 37 % van de werknemers een hospitalisatieverzekering geniet. Als je manager bent van een kmo, vergeet dan niet dat uw werknemers dit fiscaal voordeel bijzonder waarderen!

Mooie opportuniteit voor kmo’s
De hospitalisatieverzekering biedt belangrijke voordelen, voor u als werkgever en voor uw werknemers:

  • Door de besparingen in de sociale zekerheid wordt een goede hospitalisatieverzekering alleen maar belangrijker. Verschillende maatschappelijke tendensen, zoals de stijging van het aantal chronisch zieken en de vergrijzing, maken dat een degelijke verzekering een absolute noodzaak is.
  • Voor uw werknemers is een hospitalisatieverzekering veel interessanter dan een klassieke loonsverhoging: terwijl de werknemers slechts 50 % netto krijgen van de brutoverhoging die de werkgever voorstelt, kan de volledige loonsverhoging besteed worden aan een hospitalisatieverzekering.
  • En voor u ten slotte is een hospitalisatieverzekering een uitstekend middel om uw personeel te behouden in de ‘jacht naar talenten’ op de arbeidsmarkt. De hospitalisatieverzekering verschaft u een mooie troef, zeker in de kmo-markt, waar de beste talenten maar al te vaak worden weggekaapt door grote ondernemingen die over meer middelen beschikken.

 

Verzekering op maat
Ook voor u bestaat er een hospitalisatieverzekering op maat, ongeacht de aard of grootte van uw bedrijf. Bovendien bieden sommige verzekeringen het hele jaar door een volledige bescherming, zelfs als er geen hospitalisatie is.
Samen kunnen we de verschillende producten ‘gezondheidszorg’ overlopen en de oplossing vinden die het beste bij u past.

Bron: