Vennootschapsbelasting hervormd. Hoe haalt u er uw voordeel uit?

Na een kort overzicht van de verschillende tarieven van de vennootschapsbelasting onderzoeken we hoe u de komende aanslagjaren de mogelijkheden van de belastinghervorming maximaal kunt benutten.

Tariefoverzicht van de vennootschapsbelasting

[table id=8 /]

Hoe haalt u het meeste voordeel uit deze hervorming?

Goed nieuws voor de vennootschappen, de belastingtarieven dalen op lange termijn. Maar dat is niet alles. Om het verlaagde tarief te genieten, is de verloningsgrens voor bedrijfsleiders opgetrokken van 36 000 euro naar 45 000 euro. Ofwel een potentieel van 9000 euro voor uw Individuele Pensioentoezegging (IPT).

De 80 %-regel bepaalt hoeveel premie u maximaal fiscaal kunt aftrekken in uw IPT (uw wettelijk en uw aanvullend pensioen samen mogen niet hoger liggen dan 80 % van uw laatste ‘normale’ bezoldiging). Een van de parameters voor de berekening van de 80%-regel is uw laatste normale brutobezoldiging. Als die laatste stijgt, kunt u dus volgens de 80%-regel meer sparen binnen uw IPT.

Waarom is het interessant?

Heel eenvoudig, omdat IPT ook in 2018 de interessantste blijft in vergelijking met andere verloningstechnieken (dividenden, winstreservering via liquidatiereserve, verhoging van de brutobezoldiging enz). Dankzij het zeer gunstige belastingtarief, is het bijzonder interessant om een pensioenkapitaal op te bouwen via een IPT. Zo kunt u met een gerust hart op pensioen gaan. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.